🦜 חגיגה של טבע עירוני: אירוע חשיפה לספירת הציפורים השנתית 2026

הצטרפו אלינו במוזיאון האדם והחי למפגש מרתק שכולו מדע, טבע וקהילה! 

ביום שישי, ה-16.1.2026, אנחנו פותחים את הדלתות לאירוע חשיפה מיוחד לקראת "ספירת הציפורים הגדולה".

בואו ללמוד איך המרפסת או הגינה שלכם יכולות להפוך לתחנת מחקר, לפגוש מקרוב את אוסף הפוחלצים של מוזיאון האדם והחי, ולהצטרף לאלפי אזרחים שעוזרים לשמור על הציפורים בישראל.

ההשתתפות באירוע הינה ללא עלות!

🕒 מתי ואיפה?

  • תאריך: יום שישי, 16.1.2026

  • שעה: 12:00

  • מיקום: מוזיאון האדם והחי, המרכז החינוכי.

📋 מה בתוכנית?

  • מפגש עם האוסף: התכנסות קלה וסיור מודרך בין פוחלצי ציפורי המרפסת והגינה של המוזיאון. הזדמנות נדירה לראות כל נוצה מקרוב וללמוד לזהות את הציפורים המבקרות אצלכם בחלון.

  • המדע שמאחורי הציוץ: נסביר מהי ספירת הציפורים, למה היא כל כך חשובה לשמירת הטבע, ונציג נתונים מפתיעים משנים קודמות.

  • סדנת E-BIRD מעשית: נכיר יחד את אפליקציית הדיווח העולמית. נוריד אותה, נבצע הרשמה (כולל אישור במייל) ונהפוך לצפרים דיגיטליים מן המניין.

  • מדברים "ציפורית": אם הזמן יאפשר, נלמד לזהות את הציפורים גם לפי הציוצים והקולות המיוחדים שלהן.

  • יוצאים לשטח: נסיים בתרגול מעשי בקבוצות קטנות – 10 דקות של תצפית שקטה וספירה בזמן אמת בשטח.

💡 מידע חשוב למשתתפים:

  • יש להזמין מראש כרטיסים ללא עלות באתר: להזמנה לחצו כאן
  • יש להגיע עם טלפון טעון וגישה לתיבת המייל שלכם – תהליך ההרשמה לאפליקציית E-BIRD דורש אימות במייל וזה קריטי להמשך הפעילות.

  • מידע נוסף על המיזם: לפרטים נוספים על ספירת הציפורים הארצית, בקרו באתר ספירת ציפורי הבר בחצר.

נשמח לראותכם! צוות מוזיאון האדם והחי והמרכז החינוכי.